rotate background

Tomás house

 

The pre-existing H-shape favoured its spatial organization into two living areas: one part to be used for daytime activities – the social area – and the other for night-time functions – the private area. The connecting room was to be a servant space.

Although these two served spaces are almost similar in terms of dimension and geometry, both are defined in completely opposite ways. The public part is clear space while the private section is divided. The former is open to the street and the latter closed off by the inner courtyard of the block. The veranda is like a shade house in front of the dormitories thanks to the plant filter provided by the creepers.

 

  • Location : C/ Pujol, 24, 1º, Barcelona, España
  • Completion date: 2013
  • Photography : José Hevia
  • Arquitectos :  Victor Sala + Pepe Gascón
  • /

Add Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *